maandag 5 juli 2010

Lunch: rauw brood met avocado-citroenmousse

Een verrukelijke, bevredigende lunch die heel snel klaar is. Je moet al wel rauw brood in de koelkast hebben. Juliano's kookboek "the uncook book" heeft een paar hele makkelijke recepten voor rauw brood.

Nodig: 1 rijpe avocado, 1 citroen
Snij de avocado rondon in, draai de beide helften zodat je ze kunt scheiden. Sla je mes in de pit, draai een slag waardoor de pit los komt. Schraap het mes langs je biologische afvalbakje zodat de pit erin valt.
Pak een koffielepel of dessertlepel, schep het avocado-vruchtvlees rondom uit en doe in een bakje. Was de citroen, rasp met een gewone of speciale schilrasp wat schilfertjes van de schil, voeg deze bij de avocado. Snij dan de citroen door, pers een theelepel sap bij de avocado. Prak het mengsel totdat je een smeuiige mousse hebt. Proef of je nog wat rasp of sap van de citroen wilt toevoegen. Smeer op je rauwe brood en smullen maar!





Geen opmerkingen:

Een reactie posten